AU!

Ben je een wortel brunoise aan het snijden, gaat er per ongeluk een stukkie nagel met nagelbed mee.....en ik maar tegen mijn leerlingen zeggen dat ze met een kattenklauw moeten snijden. Zucht!

 

 

Kruidensneeuwbol

Hoe gaaf is dit!!!! Weer eens wat anders dan een saai kruidenpotje.

Hier verkrijgbaar: www.momastore.org

 

Bron: www.culy.nl

 

 

Lazy sunday

Een overheerlijk bosbessenframbozenbananen smoothie, een "homemade" croissantje, een zondagseitje en de tuinmagazines van buuf Annemiek. Een goed begin van een lazy sunday !

 

 

Jamie Olivers FoodTube

Voor als je geen genoeg van Jamie Oliver kan krijgen en graag een kijkje wilt nemen in zijn wereld:

www.youtube.com/jamieoliver

 

1 maart '13     Moestuin

 

Jaaaaa, we hebben een moestuin. Mijn moppie heeft groene vingers, ik iets minder maar samen gaan we er een mooi tuintje van maken. Ik kan me nu al op de oogst verheugen. Groente uit eigen tuin smaakt nou eenmaal lekkerder. Zelf ben ik geïnteresseerd in de zogenaamde vergeten groenten. Van mijn buuf Annemiek die op hetzelfde complex ook een moestuin heeft, kreeg ik de tip om op de site www.vreeken.nl te kijken. Meiknolletjes, Pastinaak, Aardpeer leukleukleuk! We zijn bezig met een plattegrond om te kijken waar wat komt. Van mijn moppie kreeg ik lila tuinklompen en met buuf Annemiek afgesproken dat we van de zomer na de gedane arbeid een flesje rosé opentrekken. Zitten we gezellig tussen de vergeten groenten te borrelen……de voorpret is begonnen!

Ik hou jullie op de hoogte.

Foto: www.psychologies.be

 

 

 

Fifty Shades of Chicken

 

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oa3eC02delM

 

 

The Defibrillator Toaster

Deze toaster kwam ik tegen op pinterest.com  en lag in een deuk door de tekst die erbij was geplaatst.

The Defibrillator Toaster My mom would be so annoyed… every morning I would run into the kitchen screaming: “WE’RE LOSING THEM!!! BEEP BEEP BEEPBEEPBEEP!” “DON’T YOU DIE ON ME, DAMNIT!!! NURSE, WE NEED 12 CC’S OF CREAM CHEESE, STAT!!!” He’s bread, Jim. Time of deliciousness: 7:15 A.M ---------------- If we don’t restart his heart , he’s toast! JESUS CRUST. JAM IT! “Daddy’s in a butter place now, kids.”

 

Julia Child

 15 augustus 1912- 13 augustus 2004

In 1948 at ze voor het eerst oesters en zeetong meunière in Parijs. Dat moment beschreef ze als ''an opening up of the soul and spirit for me''  en volgde een kookopleiding op Le Cordon Bleu in Parijs. Hierna schreef ze kookboeken, opende haar eigen kookschool, presenteerde kookprogramma’s en introduceerde de Franse keuken in Amerika. Maar het meest bekend is ze geworden door haar kookprogramma’s, waarin ze enthousiast en op geheel eigen wijze haar kookkunsten vertoonde. Haar kookboeken worden nog steeds verkocht en worden gewaardeerd omdat de recepten duidelijk zijn omschreven en er veel kennis in is verwerkt. Er is zelfs een feel good movie over haar gemaakt Julie&Julia(2009), met Meryl Streep als Julia Child. Als ze nog had geleefd was ze vandaag 100 jaar geworden. Hier een compilatiefilmpje dat ter ere van Julia’s Child 100ste geboortedag is samengesteld: 

video.pbs.org/video/2262363727

This was Julia Child....bon appetit!

 

 

La recette du macaron Chuao de Pierre Hermé

Een kijkje in de keuken van de patissier Mickaël Marsollier die voor Pierre Hermé werkt. Je zal wel denken; daarhebjehaarweermetdiemacarons..... 

-----> www.youtube.com/watch?v=5sb1FfFaEFc&feature=player_embedded

 

H&M en Macarons

Ik lees net dat de H&M aan de Macarons gaat. Theedoeken, keukenschorten, tafellopers en zelfs koekblikken! Ben jammer genoeg net jarig geweest : (  Nou ja....ff een goede reden bedenken om mezelf iets kado te doen: www.hm.com/nl/subdepartment/HOME?Nr=4294928879    Er staan trouwens op die site nog véééééél meer leuke dingen! Die roze strikhaken....hebbe hebbe hebbe!

Bron: www.culy.nl

 

Chique wafels!

Een Louis Vuitton wafelijzer! Ik krijg ineens inspiratie om een wafelkraampje in Laren te beginnen : D

Bron: www.andrewlewicki.com/projects

 

Van modemeisje naar keukenprinses

Rachel Khoo uit Londen werkte in de mode en gooide haar roer om door te verhuizen naar Parijs zonder een woord frans te spreken. Ze volgde daar een kookopleiding en nu zes jaar verder heeft ze haar eigen kookprogramma bij de BBC, schrijft kookboeken en leert zij de parijse dames hoe ze de mooiste taartjes kunnen bakken.  Geweldig hoe ze in haar petite cuisine de meest heerlijke franse gerechten maakt. Ik ben fan en stiekum ook een beetje jaloers ; )      

www.youtube.com/watch?v=uZ6V2b1eAVY&feature=relmfu

 

 

Cheerz!

 

 

Voor mijn moppie

 

De  Macmallow

Ze hebben weer iets nieuws: de Macmallow, een kruising tussen een macaron en een marshmallow. Het is bedacht door Joe the Baker….ik zit met smart te wachten totdat hij zijn recept vrijgeeft.

BRON:  joe-the-baker

 

 

Kijk, hier doe ik het voor!

Met vrienden lekker happen en bijkletsen over van alles en nog wat......zo gezellig! 

 

Sambal bij?

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VzHtPyqUll0#!

 

 

Kwakkemole

Heerlijk bij de wrapz of de tortillachips. Dit recept is niet zo lekker, maar het filmpje is leuk!

www.youtube.com/watch?v=FQMO6vjmkyI

 

 

Billy Clean en Jonny Brush

Zo wordt afwassen toch nog leuk!

donkey-products.com/shop/

 

Mmmmmmmacaron

I was made from angels tears and almond meal by unicorn foals

20 maart is het Jour du Macaron. Ooit in het leven geroepen door de Franse patissier Pierre Hermé www.pierreherme.com die ook wel de Picasso van pastry wordt genoemd. Natuurlijk goed bedacht van Pierre voor de extra centjes, maar dit amandelkoekje verdient het ook. Klein maar fijn! Voor het eerst heb ik dit koekje in Frankrijk geproefd en sindsdien maak ik zelfs een huppeltje als ik alleen al maar een plaatje zie. Een paar keer heb ik een poging gewaagd om ze te maken en jammer genoeg mislukken ze. Zelfs de kant en klare Macaron mix uit Frankrijk wil niet lukken bij mij ##@%** De smaak is lekker…dat wel, maar het koekje is zo plat als een dubbeltje en taai : (  Doe ik toch iets verkeerd!

Ik las in de Elle dat er op Jour du Macaron de eerste Macaron winkel van Nederland wordt geopend in hartje Amsterdam www.poptasi.com. En nog leuker: je kunt ze daar niet alleen kopen maar ze verzorgen ook workshops. Ikke blij! 

 

 

Mijn kruidentuintje

 

Er is niets zo lekker als koken met verse kruiden, zo uit je eigen tuin op je bord. Daarom heb ik elke zomer een kruidentuintje. Niets ingewikkelds, gewoon als het lente is de zinken badteil waar mijn moppie vroeger zijn billetjes in waste opnieuw vullen met verse aarde en hierin de kruiden planten die ik uit het tuincentrum haal. Nix geen gedoe met zaadjes enzo, want daar heb ik geen geduld voor. De salie en bieslook van vorig jaar er weer bij planten en in de vroege zomer kan ik me lekker in de keuken uitleven met verse kruiden…heerlijk!!!

 

 

 

 

Een beetje dromen mag……

 

Een gesprek 6 jaar geleden van 2 vriendinnen drijvend (île flottante) in het zwembad van een vakantiehuis in Uzès Zuid-Frankrijk:

 

Vriendinnetje 1: ‘wat zou het leuk zijn om samen iets voor onszelf te beginnen’

Vriendinnetje 2: ‘en dan iets gaan doen waar we met veel lol mee bezig zijn’

Vriendinnetje 1: ‘een leuk winkeltje ofzo….met kitsch spulletjes’

Vriendinnetje 2: ‘of een soort tearoom, met lekkere taartjes’

Vriendinnetje 1: ‘met theemutsen en omaservies!!!!’

Vriendinnetje 2: ‘ dan moeten we een leuke naam bedenken’

Vriendinnetje 1: ‘iets mutserigs…….iets met theemuts ofzo’

Vriendinnetje 2: ‘theemuts en ….uhm…..taartdoos.  Jaaaaa,   Theemuts en Taartdoos!!!!’

Vriendinnetje 1: ‘Dan ben jij de doos en ik de muts LOL’

 

Weet het niet meer letterlijk, maar zo moet het ongeveer zijn gegaan. Jammer genoeg zijn wij nog niet die ouwe rijke snoeper tegengekomen die wilt investeren in ons geweldig plan. Misschien komt het er nog wel van, of misschien niet. We hebben het er nog steeds over en een beetje dromen mag……toch?

 

 

Ohw Jamie...you make me blush

vimeo.com/37235262

 

 

Filmpje Love recipe

Hier een schattige animatie van ruim 5 minuten. Ga er voor zitten en geniet!

www.youtube.com/watch?v=1ufQ9OUosKE&feature=related

 

 

 

Mijn man is op dieet, maar weet het niet

 

Vond de titel wel grappig. Toen ik de omschrijving las sprak het me ook wel aan.....ongemerkt diëten. Dus het bestaat???!!!!

Beschrijving: Een boek voor levensgenieters die willen vermageren. Het is het verhaal van Jan en Lien Verheyen die kost wat kost wilden afvallen zonder in te boeten op lekkere smaakcombinaties en -sensaties. Dit boek is niet de weergave van een zoveelste nieuw dieet, maar toont aan dat je ook ongemerkt kunt dieten. Het bevat tips om af te vallen, informatie over gezonde voeding, culinaire weetjes en persoonlijke anekdotes. De gerechten zijn heel verscheiden: van de lichte versie van de klassiekers, over specialiteiten van het huis, tot exotische combinaties uit alle hoeken van de wereld. Elk gerecht is mooi in beeld gebracht en bevat niet alleen informatie over calorieen, koolhydraten, vezels en vitaminen, maar geeft de lezer ook tips over hoe je bv. met restjes een gezonde maaltijd op tafel kunt toveren. Een vlot, pretentieloos, en tegelijk degelijk onderbouwd handboek voor de lichte, gezonde en lekkere hedendaagse keuken.

 

 

Troost eten

Janneke Vreugdenhil beschrijft dit kookboek perfect in haar voorwoord: “Een bundeling ongecompliceerde gerechten waar je blij van wordt als het leven een beetje tegenzit, waar je van opkikkert als je grieperig bent, die je energie geven als je in een dipje zit, die melancholieke buien verzachten en feestvreugde verhogen. Kortom: comfort food.
Alleen door het te lezen word ik er al happy van : )

 

 

 

Mail

           Kreeg ik toch zo maar een mail van the Swedish chef:    

                          

Hellu Meess Peeggy ehoom Meess Lesette

Yuoo hefe-a sooch a lufely sit veet a lut ooff interesteeng receepes. Becoose-a I edoere-a yuoo su mooch I geefe-a yuoo my femuoos receepe-a fur toortle-a suoop. Cun ve-a meet sumeteeme-a? I vuoold reelly leeke-a tu hefe-a a femele-a cheff in my keetchee, heha!

Best regerds,
Svedypedy

Toortle-a suoop receepe-a:
1 toortle unermed
2 putetues
10 leeters ooff bueeling veter

Try tu poot zee toortle-a in zee pun veet bueeling veter. Rest ooff zee receepe-a tu be-a deceeded upun...

Bork Bork Bork!

 

Toch wel lief....maar eh...nee. Ik hou het maar bij de IKEA en de zweedse gehaktballetjes........

 

 

 

Kookboek van een eigenzinnige chef

Ik vond dit kookboek op de website www.iens.nl Als die foto niet op de voorkant had gestaan, was ik niet nieuwsgierig geworden. Deze chef kookt met zijn brigade in café-restaurant Neva in Amsterdam. Nadat ik Ricardo had gegoogled vond ik van hem een filmpje op www.foodtube.nl Die stoere man met tats en piercings is volgens mij een grote knuffelbeer. Ik ben van mening dat deze chef zijn eigen tv programma moet krijgen. Of nog mooier een eigen serie op 24kitchen. Weer eens wat anders dan Rudolph met zijn strak gebleekte coupe en gemanicuurde nageltjes. Ik ben al fan! Enne....zijn kookboek staat op mijn verlanglijstje

 

 

           Messenset               

Mijn moppie heeft een messenset van het Zwitserse merk Schulte-Ufer voor mij bij elkaar getankt. Iedere keer als hij voldoende BP spaarstickers had kwam hij weer met een mes thuis. Wat een topmessen en wat een verschil!!! De 2 multifunctionele Santoku messen zijn mijn favoriet. Echt, ik kan niet meer zonder.

 

 

Chinees knoflook

Een tijdje terug zag ik een schattig rieten mandje Chinees knoflook. Ik had het product nog nooit gezien en was nieuwsgierig naar het verschil in smaak van de “gewone knoflook”. Ik moet zeggen dat het een groot verschil is: het is mild van smaak, makkelijk schoon te maken (het bestaat uit 1 schil) en de volgende dag ruiken mensen niet dat je knoflook hebt gegeten. Deze knoflook is ook ideaal om ongeschild in de oven te garen. Lepel het uit de schil en maak hier een heerlijke knoflookbotertje van. Of nog makkelijker en goed voor de lijn: zo uit zijn velletje uitsmeren op een bruchetta of een versgebakken stukje brood.

 

In den beginnen....

Mijn eerste kookboekje!!! Hier is het allemaal mee begonnen. Mijn ouders waren er niet altijd blij mee aangezien zij altijd moesten proeven. Ik zal nooit het gezicht van mijn vader vergeten toen ik apetrots op de vroege ochtend een American breakfast had verzorgd. Als een boer met kiespijn zeg maar. Maar tja, in het Barbie kookboekje stonden alleen maar Amerikaanse recepten, ik was 11 en had niet bedacht dat mijn vader in de ochtend met moeite een wit bammetje naar binnen kreeg. Nu snap ik ook waarom hij mij hierna onder zijn hoede heeft genomen om mij te leren koken : )  Later zaten we nog wel eens met zijn tweeën te fantaseren om een huiskamerrestaurantje te beginnen. Het is er nooit van gekomen, maar de passie voor koken is nooit verdwenen. Mijn vader kookt nog steeds de sterren van de hemel en hij vindt het net als ik erg leuk om voor vrienden en familie te koken.